FORENINGENS HISTORIE

Andelsboligforeningen Enghaven blev stiftet den 24. september 1997.

Ejendommen der ligger for enden af – og vest for Enghaveparken, var i en årrække en del af København Kommunes 18.000 udlejningsboliger, som staten besluttede skulle sælges mod at kommunen fik cirka 3 milliarder kroner til at dække et budgetunderskud. Til dette formål stiftedes i 1997 ejendomsselskabet TOR I/S, der i løbet af en treårig periode havde til opgave at sælge ud af ejendommene.

En beboergruppe med vores formand Henrik Bornemann Carlsen i spidsen gik i gang med at stemme dørklokker for at undersøge, om der var stemning for, at vi skulle købe ejendommen og danne en andelsforening. Der var en rimelig interesse, men mindst 60% skulle gå ind for købet. Interessen steg, da det viste sig, at beboerne kunne overtage hele ejendommen for ca. 32 millioner kr.

Cirka 70% af beboerne valgte at blive andelshavere fra starten. De gjorde en virkelig fin handel. Fra starten blev andelene solgt for kun 200 kr. pr. kvadratmeter! I dag (2019) er kvadratmeterprisen 17.000 kr.

Foreningens logo 

Foreningens logo ses i toppen af denne side. Det er tegnet af Arne Petersen, der i mange år sad i bestyrelsen for AB Enghaven og var med til at starte ejendommens IT-forening. Det er vinderindslaget fra en logo-konkurrence, som blev udskrevet i forbindelse med den første sommerfest, der afholdtes i august 1998, og blev belønnet med 3 flasker vin.

Logoet blev blandt andet valgt på grund af en stor metaforisk rigdom og genkendelighed, samt sin grafisk strenge form og enkelthed. De grafiske figurer refererer til vores lange, røde murstenskarré, samt den halvbueformede sceneskal der står i Enghaveparken med ‘ryggen til’.