BYGNINGENS HISTORIE

AB Enghaven er Vesterbros næststørste andelsboligforening og vi bor i en bygning opført i 1927 som kommunale lejeboliger.

Ejendommen blev fra starten kaldt for ”minipamper” i folkemunde, fordi der før i tiden boede en masse socialdemokrater der var højt på strå, inklusive statsminister H.C. Hansen, der havde den største lejlighed af alle på hjørnet af Ejderstedgade og Ny Carlsbergvej.

En af de markante ting fra den tid, er forskellen på lejlighederne mod Vesterfælledvej og mod Ejderstedgade. De dyre pamperlejligheder i Ejderstedgade havde udsigt over parken, var født med centralvarme og øvrig luksus for samtiden, mens det var meningen, at lejlighederne mod Vesterfælledvej var lidt mindre luksuriøst indrettet og at de kun skulle opvarmes med kakkelovne.

Man fik trods alt skam i livet, så bygherren fik kolde fødder midt under selve opførelsen af bygningen – derfor sidder radiatorerne nogle steder, hvor kakkelovnen normalt stod – uhensigtsmæssigt i hjørnet af stue/sovekammer på Vesterfælledvejsiden, og på hjørnet af Vesterfælledvej og Ny Carlsberg Vej har man en skorsten der løber igennem lejlighederne! Gid fanden tage alle pampere!

Vi har derfor også boliger i meget forskellige størrelser og indretninger fra 2-6½ værelser. De store lejligheder ligger i udgangspunktet vendt på parken og morgensolen og de mindre lejligheder er placeret mod Vesterfælledvej – og aftensolen. Alle lejligheder har indlagt bad og fjernvarme.

Leave a Reply